Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стига сме `абили фаровете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Правилото за запалените фарове е най-голямата глупост и безсмислица и никой не може да ме убеди в противното.Скочихме от едната крайност в другата - сега не се глобява за пуснати фарове, а з включени - правят ни на маймуни и ние ръкопляскаме.Дебилни аргументи от сорта "В Европа навсякъде е така" ме нервират още повече.Това, че някъде е еди как си - не значи, че е правилно или ефективно.Тия от Европата още малко ще спуснат директива и чекиите с презервативи да се правят, че е по-сигурно.Казвал съм го и друг път тука - ако не можеш да забележиш предмет с размерите на автомобил, движещ се с 50 км. ч. - мястото ти не е нито зад волана, нито на пътя, нито на тротоара дори.Правилата за движение са така написани, че ако се спазват - няма да има нито 1 произшествие.Да ама не. И понеже "държавата" и "контролнити и органи" са безсилни да се справят с положението се чудят каква глупост да измислят за да замажат очите и да отчетат дейност.Другото безумно правило или изискване е за стикерите за колите с газови уредби - пълна идиотщинаизмислен от един самозабравил се генерал-пожарникар - любимец на народа.И понеже Ви облъчват нон стоп от екрана и в ефира - Вие кимате с глави и казвате - "Да, това и много хубаво подкрепям го"! Аман от хора дето мислят не с главите си, а с телевизорите си.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

ТАзи зима съм сменил 3 крушки.И колеги не мисля че от запалените фарове има ползва.Така наистина се колите се отличават, ама пък е много по голяма вероятноста така да не видим нещо което не свети, например пешеходец.При мрачно време си трябва някакви светлини, ама да ми набичат някакви ксенони и вдигнати халогени е просто безсмислено.
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

kiro_of_the_day написа:
        Правилото за запалените фарове е най-голямата глупост и безсмислица и никой не може да ме убеди в противното.Скочихме от едната крайност в другата - сега не се глобява за пуснати фарове, а з включени - правят ни на маймуни и ние ръкопляскаме.Дебилни аргументи от сорта "В Европа навсякъде е така" ме нервират още повече.Това, че някъде е еди как си - не значи, че е правилно или ефективно.Тия от Европата още малко ще спуснат директива и чекиите с презервативи да се правят, че е по-сигурно.Казвал съм го и друг път тука - ако не можеш да забележиш предмет с размерите на автомобил, движещ се с 50 км. ч. - мястото ти не е нито зад волана, нито на пътя, нито на тротоара дори.Правилата за движение са така написани, че ако се спазват - няма да има нито 1 произшествие.Да ама не. И понеже "държавата" и "контролнити и органи" са безсилни да се справят с положението се чудят каква глупост да измислят за да замажат очите и да отчетат дейност.Другото безумно правило или изискване е за стикерите за колите с газови уредби - пълна идиотщинаизмислен от един самозабравил се генерал-пожарникар - любимец на народа.И понеже Ви облъчват нон стоп от екрана и в ефира - Вие кимате с глави и казвате - "Да, това и много хубаво подкрепям го"! Аман от хора дето мислят не с главите си, а с телевизорите си.
        Прав си това всеобщо стадно чувство е пряко свързано с робското мислене Да наведем чинно глави и като кажат и булките да не си закачаме защото е го виж деца сте направили
        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Подкрепям напълно колегата Атанас71 Мисля че включени фарове не ти слагат перка на покрива за да те вади от кофти ситуации породени от високата ти скорост

Коментар

Специално аз съм против фаровете, когато това не е необходимо. За мен е много по-неприятно, да срещна няколко коли с фарове при слънчево време, които ме заслепяват и после да се напъвам да виждам пътя. Така ставам по-опасен не само за себе си, но и за другите които са около мен.Според мен очите се натоварват повече като има повече от един силен източник на светлина и по-трудно се предпазват. Достатъчно е слънцето да ти блести при изгрев или залез и някой боговъзвишен да премине край теб на дълги и да те остави невиждащ на пътя. Твърдо против съм! А за израза че така било в Европа, ще запитам: А моята заплатата защо не е като в Европа?

Коментар

Ако част от другите анти-фарове доводи съм склонен да приема частично, то това за заслепяването е пълна дивотия. Как точно могат фарове през деня да заслепяват при положение, че дневната светлина е в пъти по ярка и светлинния лъч от фаровете се губи напълно, освен ако разбира се фаровете не са зле настроени, но това вече е съвсем друга тема.Наско, историята с Трабанта я споделих на майтап във връзка с асоцията, която си правиш между включени фарове и скъпи коли със специален статут на движение по пътя.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Eдно време когато аз станах шофьор преди 42 години когато насреща ни се зададеше автомобил с включени фарове то веднага разбирахме че той има нещо проблем и естествено намалявахме скороста и давахме път. Или се теглят два автомобила , или вози спешно болен или катастрофирал човек или с една дума тоя с запалените фарове е нещо на зор. Сега иди разбери кой вози спешно пострадал човек и кой си разиграва коня по пътищата за собствен кеф. Евала на kiro_of_the_day. Много точно и правилно го написа по горе. Правилник си имаме за движение закон също и ако се спазват то пей сърце.Сега бях три дни на София и разхождах внука с количката из Южния парк. Пълна отврат бе хора . Как може такава чудесна местност да е така занемарена с какви не боклуци. И всеки повел куче де с ремичка де свободно .Алеите не можеш да ги преминеш без да настъпиш изпражнения. кошчетата за боклук препълнени около тях мрасотия ужас. Пейки изкършени и потрошени абе с една дума цигания до шия.Накъде върви тая държава се питам аз.Язък че баш на 3ти март пиша такива неща но държавата като че ли безвъзвратно вече е загубена .
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Atanas71 написа:
                  Прав си това всеобщо стадно чувство е пряко свързано с робското мислене Да наведем чинно глави и като кажат и булките да не си закачаме защото е го виж деца сте направили
                  Чакай сега. Обясни ми как мнението ни, че включените фарове помагат, ни прави робско мисленето????? Само ти си будител викаш, ние сме си шматки? Или като имаме мнение, различно от вашето сме роби? Аз примерно много се дразня като видя кола без светлини особено на извънградско. Много по-добре виждам колите с включени светлини. Но това няма значение, не искам да убеждавам никой в нищо, всеки си има мнение, ама не мога да разбера защо вие се мъчите да промените нашето? Е няма как да стане - когато едно нещо свети се вижда по-добре от друго, което не свети. Ако си внимателен шофьор ще го видиш и без да свети, ама аз си пускам фаровете точно за блейките дето може и да не те видят и ако фаровете ми му помогнат да ме види с 1 секунда по-рано, те вече са оправдали употребата им.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Atanas71 написа:
                    westdogg написа:
                    Така поне като не е задължително ще се отличаваме добрите шофиори( с включени фарове) от останалите.
                    Включените фарове те правят автоматично добър шофьор За мен лично запалените фарове са нещо от рода "пази се опасен съм" "внимание мога да направя глупост""внимание камикадзе" :D
                    Тези които карат целогодишно на фарове , карат така защото е по-безопасно, а не като Вас да карат само зимата , за да не им напишат акт. Дори и да са опасни ,по-добре да са опасни шофьори с пуснати фарове, отколко опасни с изключени.
                    kiro_of_the_day написа:
                    Казвал съм го и друг път тука - ако не можеш да забележиш предмет с размерите на автомобил, движещ се с 50 км. ч. - мястото ти не е нито зад волана, нито на пътя, нито на тротоара дори..
                    Целта не е да видиш колата когато е на няколко метра пред теб, а да я видиш от възможно най-далечно разстояние .
                    daley написа:
                    За мен е много по-неприятно, да срещна няколко коли с фарове при слънчево време, които ме заслепяват и после да се напъвам да виждам пътя.
                    Ти карал ли си точно преди залез слънце, когато слънцето така пече , че се отразява яко в пътя. Това адски много ти напряга очите и включените фарове на отсрещните коли ти изглеждат като свещи на фона на слънчевата светлина. Представи си дали ще ги виждаш по-добре ,ако не са с пуснали фарове.
                    коцев написа:
                    Ами щом запалените фарове спасяват от катастрофи то нека да почнат да правят колите с по 10 фара и тогава няма да има нито една жертва по пътищата
                    Абе най-добре да спрат да правят коли а ?
                    Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Голем джумбиш тука бре... Ко сте седнали да ми обяснявате колко добре било да съм без фарове? Аре карайте си без светлини, и ку щете и в мъгла и в дъжд.., че даже и вечер не си ги пускайте!
                      Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

style34 написа:
                        Atanas71 написа:
                        Чакай сега. Обясни ми как мнението ни, че включените фарове помагат, ни прави робско мисленето????? Само ти си будител викаш, ние сме си шматки? Или като имаме мнение, различно от вашето сме роби? Аз примерно много се дразня като видя кола без светлини особено на извънградско. Много по-добре виждам колите с включени светлини. Но това няма значение, не искам да убеждавам никой в нищо, всеки си има мнение, ама не мога да разбера защо вие се мъчите да промените нашето? Е няма как да стане - когато едно нещо свети се вижда по-добре от друго, което не свети. Ако си внимателен шофьор ще го видиш и без да свети, ама аз си пускам фаровете точно за блейките дето може и да не те видят и ако фаровете ми му помогнат да ме види с 1 секунда по-рано, те вече са оправдали употребата им.
                        Карай ако искаш и с буркан това си е твое право , някаде да съм ти казал да не си палиш фаровете До преди 3 години беше страшно по улиците никой невиждаше и се блъскаха айде стига стереотипни изказвания . Други те го правят и аз да го правя. Или баща ми бог да го прости е карал цял живот на фарове ,да да. Имаше значка златно кормило за управление на МПС без проишествия :D Киро го е казал по-горе който невижда предмет с размерите на кола не му е мястото на пътя. На блейките няма да им помогнат и запалените ти фарове. Стига с тези хипотези , колкото "за" има за фаровете толкова и "против" въпрос на гледна точка и мислене. Важно е не всички да отговаряме в хор [стадно] а да мислим Това че КАТ са никадърни да вършат работата си като въдворяват ред на пътя по правилник не е мой проблем. Остана утре да изискват да си сложим по един буркан на предния и задния капак Ако тези господа си вършат работата , такива блейки от които те е страх ще бъдат олавяни преди да са направили ПТП. Не да ми правят глоба че несъм пуснал шибаните фарове
                        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Коментар

Включените фарове ...никога плюса не ти е в минус!Не обичате да карате на включени фарове или не обичате да ви казват какво да правите?

Коментар

Аз карам постоянно с включени светлини, и не мисля това е газария, както каза един колега, по скоро е желание да бъда видян... когато е необходимо... А това ,че едно време някой си карал Мерцедеса или БМВто си с включени светлини и си го намразил, не бива да ти става комплекс...
                              Fiat Marea Weekend ELX 1.6 16V /// Lancia Delta 2 LE 1.6 16V /// Renault 21 GTS 1.7mpi

Коментар

и ние винаги на къси! винаги е по-добре да те виждат, освен ти да ги виждаш!
                                Manowar forever!

Коментар

Working...
                                X